۰۲۳۳۳۶۰۵۰۳۵

EN

تصفیه فاضلاب

در دهه های گذشته تولید انواع فاضلابها با بارهای آلودگی متفاوت به دلیل افزایش روز افزون جمعیت ازدیاد چشم گیری یافته است که در صورت عدم مدیریت صحیح می توانند سبب آلودگی و ایجاد خسارت جبران ناپذیر برای محیط زیست شوند. تصفیه و کاهش بار آلودگی این فاضلابها برای جلوگیری از مخاطرات زیست محیطی و همچنین فراهم آوردن امکان استفاده مجدد از آنها در بخشهای مختلف امری ضروری و اجتناب ناپذیر می نماید.

از انواع متفاوت فاضلابها می توان فاضلاب شهری، صنعتی، کشاورزی، بیمارستانی نام برد که هر یک از آنها دارای بار آلودگی متفاوتی هستند بصورت کلی انواع بار آلودگی فاضلابها می توانند شامل موارد زیر باشند:

۱- عوامل میکروبی و عوامل پاتوژن و بیماری زا که بویژه در فاضلابهای بیمارستانی دارای اهمیت ویژه هستند.

۲- فلزات سنگین

۳- آنیونها

۴- ترکیبات شیمیایی

۵- مواد مغذی و فسفر

۶- مواد معلق و ذرات جامد

۷- گازهایی مانند آمونیاک و سولفید هیدروژن

۸- مواد رادیواکتیو

زئولیت- کلینوپتیلولیت یک کانی آلومینوسیلیکاته با ساختار متخلخل و دارای ظرفیت تبادل کاتیونی بالاست که بواسطه همین تخلخل نانومتری دارای سطح ویژه و بنابراین امکان جذب سطحی و خاصیت کاتالیزوری است. از طرفی بواسطه همین ساختار متخلخل امکان غربال ملکولی و جذب برخی گازها و مایعات را دارد. این ویژگی ها در کنار پایداری مکانیکی، شیمیایی و حرارتی زیاد و همچنین قیمت مناسب سبب شده است که بتوان از این ماده معدنی سازگار با محیط زیست و غیر سمی بصورت گسترده در تصفیه انواع فاضلابها استفاده کرد.

فواید استفاده از زئولیت

۱- جذب فلزات سنگین بواسطه ظرفیت تبادل کاتیونی بالا

۲- جذب بسیاری از آنیونها مانند نیترات

۳- جذب آمونیم و سولفید هیدروژن

۴- فیلتر مکانیکی ذرات جامد و افزایش شفافیت آب

۵- جذب مواد شیمیایی مضر مانند انواع روغنها، پلیمرها، موادهیدروکربنی

۶- کاهش مواد مغذی و بویژه فسفر و جلوگیری از رشد بی رویه جلبکها و باکتریها و در نتیجه به خطر افتادن تعادل زیستی محیطهای آبی

۷- کاهش BOD و COD و افزایش سطح اکسیژن

۸- کاهش میزان مواد رادیواکتیو

۹- پایداری pH

عملکرد مناسب زئولیت-کلینوپتیلولیت وابسته به ویژگیهای ذاتی و خلوص آن است برای نمونه می توان عنوان کرد با افزایش ظرفیت تبادل کاتیونی توانایی زئولیت برای جذب انواع کاتیونها افزایش می یابد و یا بالاتر بودن سطح ویژه و تخلخل باعث عملکرد بهتر در این حوزه می شود. انتخاب زئولیت با کیفیت و مناسب در این حوزه دارای اهمیت بالایی است.

محیط زیست

فاضلاب

زباله

لکه های نفتی 

زهاب اسیدی معادن

در بسیاری از معادن و بویژه معادن فلزی سولفیدی بواسطه استخراج، انباشت و در معرض اکسایش قرار گرفتن کانیهای سولفیدی مانند پیریت که بعنوان یک کانی باطله اصلی است شرایط اسیدی ایجاد می شود. این زهابهای اسیدی بواسطه pH پایین خود سبب افزایش تحرک بسیاری فلزات سنگین و سمی می شوند. این زهاب اسیدی بواسطه pH پایین و غلظت بالای فلزات مضر می تواند سبب ایجاد مخاطرات فراوان در محیطهای آبی، خاکی، گیاهی و حتی جانوری و انسانی شوند و به همین دلیل ایجاد شرایط متعادل قبل از ورود به محیط زیست در مورد آنها ضروری است.

زئولیت- کلینوپتیلولیت بواسطه ظرفیت تبادل کاتیونی بالا، ایجاد محیط قلیایی، پایداری شیمیایی بالا و همچنین قیمت مناسب می تواند بعنوان یک ماده معدنی و کاملا غیر سمی و سازگار با محیط در افزایش pH و همچنین جذب فلزات سنگین مضر به کار رود.

فواید استفاده

۱- متعادل نمودن pH

۲- جذب فلزات سنگین

۳- قیمت مناسب