۰۲۳۳۳۶۰۵۰۳۵

EN

تصفیه آب

با افزایش روزافزون جمعیت و خشکسالیهای متعدد و همچنین منابع مختلف آلوده کننده آب، تامین آب سالم و بهداشتی یکی از مهمترین چالشهای پیش روی بشر امروز است به گونه ای که سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است عامل یکی از ده بیماری و همچنین عامل شش درصد مرگ و میرها بصورت میانگین در اثر عدم دسترسی به منابع آب بهداشتی و سالم است.

آلودگیهای اصلی آب شامل موارد زیر است:

۱- مواد جامد و معلق

۲- آنیونها مانند فلوئور، آرسناتها، کلر

۳- کاتیونها مانند آهن، منگنز، کروم، ارسنیک، جیوه، کادمیوم و غیره

۴- مواد آلی و اسید هومیک

۵- میکروارگانیسمها شامل انواع باکتری، ویروس، انگل و قارچها

۶- انواع گازها مانند آمونیاک، دی اکسید کربن، سولفید هیدروژن

۷- ترکیبات شیمیایی مضر

زئولیت-کلینوپتیلولیت بواسطه ویژگیهای ارزشمندی همچون ظرفیت تبادل کاتیونی بالا، سطح ویژه و جذب سطحی گسترده، ساختار متخلخل با حفرات نانومتری مناسب برای جذب بسیاری مواد و گازها و همچنین قیمت مناسب و سازگاری کامل با محیط زیست و امکان احیا ساده از جمله موادی هستند که توانایی های خود را در حوزه تصفیه آب بخوبی نشان داده اند و در برخی کشورهای اروپائی، امریکا و استرالیا مورد استفاده قرار می گیرند.

فواید استفاده از زئولیت
  • فیلتر مکانیکی و غربال ملکولی موادجامد و ذرات معلق
  • کاهش سختی آب از طریق جذب یونهای کلسیم و منیزیم

جذب انواع کاتیونها بواسطه ظرفیت تبادل کاتیونی بالا توالی جذب کاتیونهای فلزات سنگین توسط کلینوپتیولیت Pb2+> Cd2+>Cu2+> Co2 +> Cr2 +> Zn2 +> Mn2 +> Hg2  

  • جذب انواع آنیونهایی مانند فلوئور، نیترات بواسطه جذب سطحی و تبادل آنیونی. توالی جذب آنیونها توسط کلینوپتیلولیتSO42-> I->NO3-> HCrO4-> Br-> Cl-> OH-
  • از بین بردن میکروارگانیسم ها و جذب سطحی میکروارگانیسمهای کشته شده توسط کلر
  • جذب مواد آلی و اسیدهای هومیک از طریق جذب سطحی
  • جذب برخی گازها مانند آمونیاک و سولفید هیدروژن و بهبود مزه و بوی آب
  • جذب برخی سموم و کودهای شیمیایی
آکواریم و استخرهای پرورش ماهی و میگو

دو مسئله اصلی در استخرهای پرورش آبزیان و آکواریم ها اکسیژن و آمونیاک هستند. کنترل غلظت آمونیاک اغلب دشوارتر است. غلظت آمونیاک از طریق ادرار، مدفوع و باقی مانده غذای ماهی افزایش می باید. این گاز در آب حل شده تولید یون آمونیم که یک ماده سمی برای آبزیان است می کند. تجمع این ماده مانع از اکسیژن رسانی توسط هموگلوبین می شود و باعث افزایش مرگ و میر در بچه ماهی ها می شود.

زئولیت-کلینوپتیلولیت توانایی منحصر بفردی در جذب یون آمونیم دارد. علاوه بر این زئولیت با فیلتر مکانیکی و جذب باقی مانده های غذایی باعث کاهش تولید آمونیاک می شود. توانایی جذب آمونیم توسط کلینوپتیلولیتهای مختلف متفاوت است و به عوامل مختلفی مانند درجه خلوص کلینومصرفی، ظرفیت تبادل کاتیونی آن و همچنین نوع کاتیون غالب بستگی دارد. کلینوهایی با خلوص بالاتر، ظرفیت تبادل کاتیونی بالاتر و همچنین نوع پتاسیمی توانایی بالاتری از خود برای جذب آمونیم نشان می دهند. یکی دیگر از مشکلات این صنعت میزان فلزات سنگین و مواد مضری که ممکن است در مواد غذایی مصرفی آبزیان ووجود داشته باشد و زئولیت بواسطه خاصیت جذب، غربال ملکولی و ظرفیت تبادل کاتیونی نیز نقش مهمی در این زمینه ایفا می کند.

استخرهای شنا

برخلاف تصور عموم بوی نامطبوع در استخرهای شنا، قرمز شدن و التهاب چشم و همچنین حساسیت و خارش پوست به صورت مستقیم در ارتباط با کلر آزاد مصرفی نیست بلکه اغلب به دلیل وجود کلآمین هاست که در واقع از ترکیب اوره و دیگر ترکیبات نیتروژنی موجود در آب با کلر آزاد بوجود می آیند. مواد آلی مثل پوست و مو و ادرار شناگران عوامل ایجاد ترکیبات نیتروژنی هستند.  روشهای معمول تصفیه آب از جمله فیلترهای ماسه ای سیلیسی در حقیقت ذرات معلق و جامد آب را جدا می کنند. زئولیت-کلینوپتیلولیت توانایی بسیار بالایی برای جذب یون آمونیم و نیتروژن و کاهش میزان تشکیل کلرآمینها که بسیار مشکل ساز هستند دارد. با کاهش تشکیل کلرآمینها از مصرف کلر نیز کاسته می شود و در نتیجه هزینه های کلرزنی نیز کاهش می یابد. توانایی جذب سطحی ذرات معلق و همچنین فیلتر مکانیکی بهمراه قیمت پایین و سبکتر بودن نسبت به ماسه های معمولی مورد استفاده در استخرهای شنا این کانی بخوبی قابل جایگزین با این ماده است.

فواید مصرف زئولیت در استخرهای شنا

۱- کاهش میزان آمونیوم و ترکیبات نیتروژنی و کلروآمین که عامل اصلی بوی بد و ایجاد حساسیتهای پوستی و چشمی ست.

۲- فیلتر مکانیکی ذرات معلق

۳- کاهش میزان هزینه های کلر زنی به دلیل کاهش مصرف کلر برای تشکیل کلرآمینها

۴- سختی گیری

۵- سبک و ارزان بودن

محصولات شرکت در مصارف تصفیه آب  در دو بخش عادی و ترکیبی تولید و ارائه می شوند:

  • فرآیند تولید در بخش اول شامل انتخاب سنگهای معدنی زئولیت مناسب برای مصرف عمومی یا هر نوع مصرف تصفیه ای (بسته به هدف تصفیه) و سپس خردایش و دانه بندی و عملیات حرارتی و بسته بندی می باشد .
  • بخش دوم شامل تولید محصولات ویژه است که از ترکیب مواد خاص با زئولیت های خاص انتخاب و جداسازی شده در شرایط خاص شیمیایی و حرارتی بدست می آید . این عملیات برای مواردی که تصفیه بطور هدفمند برای حذف آلودگی خاص صورت می گیرد انجام می شود